Пешачките премини во Мадрид се обично многу здодевни.

Нормално, имаат основна функција во сообраќајот, но повеќето од нив се некреативни зони со бели линиипо сивите патишта налик писта. За бугарскиот уметник Христо Гуелов, тие воопшто не се досадни, или барем не кога тој ќе ги декорира.
Уметникот ги претвора пешачките премини во Мадрид во шарени уметнички дела како дел од неговиот проект Funnycross. Користејќи впечатливи бои и геометриски дизајни, Гуелов вдахнува живот во заостанатите јавни површини.
„Funnycross ги користи пешачките премини за да интервенира во урбаниот пејзаж. Метафората ‘мост меѓу два брега’ е појдовна точка на оваа уметничка интервенција,“ пишува артистот.
Не станува збор само за естетика – уметникот се надева дека овие смело обоени крстосници ќе ја зголемат свесноста и на возачите и на пешаците.

         

 

1131 comments

 • EdwinVex EdwinVex 15 Dec 2017

  viagra buy new zealand
  viagra without a doctor prescription
  viagra 2 pills
  viagra without a doctor prescription
  do need prescription get viagra
  viagra without a doctor prescription
  where can i get sildenafil
  viagra no prescription
  cheap no prescription viagra

  Reply
 • li96gp1 li96gp1 15 Dec 2017

  is there a generic for cialis
  cheap cialis
  cialis bph reviews usa online pharmacy
  cialis vs viagra

  Reply
 • Edwinindug Edwinindug 15 Dec 2017

  donde comprar viagra en medellin
  viagra without a doctor prescription
  viagra for men online india
  viagra without a doctor prescription
  where to buy generic viagra online forum
  viagra ohne rezept aus deutschland
  how much does 1 pill of viagra cost
  viagra without prescription
  can i cut a viagra pill

  Reply

Leave a comment