Пешачењето е најдобар начин за зачувување на здравјето и ослободување од вишокот килограми.

 

Но, најчесто наоѓаме изговори дека немаме доволно време за долга прошетка во текот на денот па затоа еве неколку совети како да пешачите, а тоа да не ви го наруши текот на испланираниот ден: 

-        Симнете се од автобусот неколку станици пред замислената дестинација

-        Паркирајте го вашето возило подалеку од маркетот или шопинг центарот

-        Пешачете до вашето работно место

-        Наместо да нарачате храна, тргнете пешки кон ресторанот

-        Наместо да го чекате лифтот, качете се по скалите

-        Прошетајте го кучето (доколку го имате)

 

Leave a comment