Француските ЕВС волонтери, заедно со Коалиција на младински организации СЕГА, овој викенд организираат Француски Кино Фестивал со 3 филмови од различни жанрови.

 

Филмовите ќе бидат проектирани во Кино салата „Мис Стон“ во Прилеп од 2 до 4 Јуни, со почеток во 20:00ч.

Петок, 2 Јуни филмот „Jappeloup“ – драма, биографски филм (2012) во режија на Christian Duguay, базиран на вистинита приказна.
Сабота, 3 Јуни филмот „Tchao Pantin“, многу позната приказна (1983) во Француската Кинематографија, многу пати наградувана. 
Недела, 4 Јуни филмот „Respire“, психолошка драма (2014) во режиjа на интригантната Mélanie Laurent.

 

Бидете дел од овој фестивал, влезот е слободен а филмовите ќе бидат проектирани со Македонски превод.

66 comments

 • GeorgeCaure GeorgeCaure 10 Dec 2017

  online viagra ohne rezept

  http://viagragche.com/ - buy cheap viagra

  buy viagra online

  viagra canada how to buy

  Reply
 • Michaelecomy Michaelecomy 10 Dec 2017

  call progressive auto insurance
  what does full coverage auto insurance cover
  high point auto insurance car insurance under 18
  what is car insurance deductible

  Reply
 • SofiyaCaure SofiyaCaure 06 Dec 2017

  viagra und co de

  viagra cheap

  viagra professional

  buy viagra uk boots

  Reply

Leave a comment