Француските ЕВС волонтери, заедно со Коалиција на младински организации СЕГА, овој викенд организираат Француски Кино Фестивал со 3 филмови од различни жанрови.

 

Филмовите ќе бидат проектирани во Кино салата „Мис Стон“ во Прилеп од 2 до 4 Јуни, со почеток во 20:00ч.

Петок, 2 Јуни филмот „Jappeloup“ – драма, биографски филм (2012) во режија на Christian Duguay, базиран на вистинита приказна.
Сабота, 3 Јуни филмот „Tchao Pantin“, многу позната приказна (1983) во Француската Кинематографија, многу пати наградувана. 
Недела, 4 Јуни филмот „Respire“, психолошка драма (2014) во режиjа на интригантната Mélanie Laurent.

 

Бидете дел од овој фестивал, влезот е слободен а филмовите ќе бидат проектирани со Македонски превод.

66 comments

 • 29kasbyq 29kasbyq 27 Nov 2017

  florida auto insurance quote
  general ins
  car insurance in california
  adriana insurance
  compare insurance quotes

  Reply
 • muohxc4 muohxc4 27 Nov 2017

  insurance vehicle
  meemic insurance company
  look insurance
  auto club insurance
  auto insurance in florida

  Reply
 • Davidmycle Davidmycle 27 Nov 2017

  discountviagra
  los viagras
  viagra oral
  viagrai supplies

  viagra online

  Reply

Leave a comment