Американскиот фотограф Ерик Пикерсгил создаде серија фотографии „Отстранети“, за да не потсети колку навистина е чудно.

 

На секој портрет, електронските уреди се „уредувани“ (отстранети пред фотографирањето, од луѓе што ги користеле), така што луѓето зјапаат во своите раце, или празниот простор помеѓу нивните раце, честопати игнорирајќи убаво опкружување или можности за човечка врска.

Резултатите се малку тажни и морничави - и потсетник, можеби, да ги тргнеме нашите телефони.

 

Извор на вест: qz.com

Leave a comment