Решавањето загатки секогаш било многу интересно особено во поголеми групи . Соберете го вашето друштво и пробајте да ја решите оваа интересна ззагатка...

 

 Влегувате во соба и гледате кревет. На креветот има 2 кучиња, 4 мачки, жирафа, 5 крави и патка. Исто така има 3 кокошки што летаат над креветот. Колку нозе има на подот?

Leave a comment