Еден од најубавите периоди во животот е детството. Како што децата уживаат во овој период од животот така и нивните родители. Меѓутоа понекогаш родителите сметаат дека овие лаги се едноставно неопходни...

 

1 Дедо Мраз постои, но тој ќе дојде само ако бидеш умен.

2 Кога ќе те боцнат со инјекцијата нема да те боли.

3 Ако ми ја кажеш вистината, нема да те казнам.

4 Ако јадеш спанаќ, ќе бидеш силен како Попај.

5 Ако продолжиш да правиш гримаси, лицето ќе ти остане такво.

6 Штркот те донесе.

7 Ако лажеш, ќе ти порасне носот како на Пинокио.

 

 

Leave a comment