-Симболот што го означува доларот ($), всушност произлегол од вклопување на буквите U и S (United States).

-Мадрид е единствениот главен град во Европа кој не се наоѓа покрај река.

-Во последните 4000 години, нема ново животно кое е припитомено.

-Во секоја епизода на серијата „Саинфилд“ се појавува знакот на супермен.

-Февруари 1865 година е единствениот месец во кој не се појавила полна месечина.

-Првиот хард диск произведен од Епл имал капацитет од 5 мегабајти.

-Најчесто име во светот е Мухамед.

-Во Италија, Мики Маус е наречен Тополино.

-Окото на нојот е поголемо од неговиот мозок.

 

-Прашумата околу Амазон произведува една половина од кислородот на Земјата.

Leave a comment