Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 79833
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76050

Занимливости (87)

Научете ги децата да цртаат со помош на бројки

Речиси и да не постои дете кое не би сакало да се трансформира во мал уметник. Доволно е да им дадете хартија и моливче во рацете и да им го задржите вниманието долго време.

10 интересни факти за Норвешка кои можеби не сте ги знаеле

Норвешка е една од најубавите земја во Европа, а Норвежаните се сметаат за најдружељубивите луѓе на планетата. Еве неколку факти за Норвешка и нејзините жители кои можеби не сте ги слушнале до сега...

Чувањето куче во домот ви го продолжува животот

Еден тим истражувачи го следеле здравјето на над 3 милиони луѓе со кучиња во Шведска. Тие биле луѓе на возраст од 40 до 80 години, а истражувањето траело повеќе од 10 години. Ниту еден од испитаниците немал историја со кардиоваскуларни болести.

6 интересни факти за светот

Луѓето не  киваат за време на спиење

Кивањето се случува поради иритација на носниот канал. Кога спиеме сме помалку чуствителни и импулсите не се толку силни. Но ако има многу силна арома, како на пример чад, човечкото тело ќе се разбуди.