Во Јапонија се отвори интересен хотел кој им овозможува на љубителите на книги уште повеќе да уживаат во престојот.

Хотелот се вика „Book and Bed“. Досега во Токио се нема отворено хотел од овој тип, па поради неговата популарност испланирано е отварање на уште еден ваков хостел во Кјото. Гостите во хотелот можат да спијат на кревети кои се опкружени со полици исполнети со огромен број книги и да уживаат во читањето.

 

Leave a comment