Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76050

Тоа е компјутер кој е дизајниран за гејмери ​​и е-спортисти, кој е со почетна цена од 2.699 евра.

 

Во развојот на овој модел компјутери, HP се води главно со потребите на играчи, кои бараат оптимални перформанси и конфигурирација на ниво од десктоп компјутер и им овозможува голем број на фрејмови во секунда и брз одговор.

Имајќи го сето ова во предвид, HP создаде уред со напредни решенија за ладење, екран со брза реакција, целосно прилагодлива механичка тастатура и софтверски алатки кои овозможуваат максимална употреба на хардверот.

HP има опремени Omen X лаптоп уреди со следните технологии и карактеристики:

-Omen команден центар софтвер за адаптирање и максимално искористување на хардвер, со можност за управување со overclocking на процесорот; оптимизирање на мрежниот сообраќај за да се намали латентноста при онлајн игри; прилагодување на системското осветлување за подобра контрола во игрите;

-Седмата генерација процесори на Intel со отклучени Intel Core i7 процесори

-RAID0 SSD опција за ултра-брзо стартување и вчитување на игри и опции за складирање PCIe SSD + HDD за брз одговор и голем сместувачки капацитет.

-систем за ладење кој му овозможува на хардверот да работи преку фабричките прилагодувања, вклучува вентилатор кој го зголемува протокот на воздух, како и интегрирана комора за испарување со четири топлински цевки од 3,5 мм со кои се подобрува преносот на топлина од GPU и CPU кон четири позадински вентилатори.

Покрај тоа, HP Omen X лаптопот има механичка тастатура со RGB LED позадинско осветлување, 4K 17-инчен екран со висока резолуција, DTS слушалки: X, кои симулираат опкружувачки звук и проѕирна маска, кој ви овозможува да ја видите внатрешноста на лаптопот.

Omen X Лаптоп исто така е дизајниран да може да се проширува, или со едноставно надградување на функциите на системот или модифицирање на компонентите.

 

Nezavisne novine

Leave a comment