Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 79833
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76049
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76050

Наука и технологија (74)

Пет интересни факти за Андроид

Андроид е оперативен систем наменет за смарт телефони и таблични уреди.

Апликација-Procreate Pocket

Ова е една од најновите и најдобрите апликации во Apple App Store за 2018-та година.

Комбинации на тастатурата кои можат да ви го олеснат пишувањето

Низа на кликнувања со глувчето во замена со едноставно притискање на копче или две може да доведе до зголемување на вашата продуктивност. Се смета дека лицето кое троши 8 часа пред компјутер дневно може да изгуби 64 часа секоја година со користење на глувче наместо тастатура за повеќето задачи.

Младите кои преживеале рак се борат да го замислат својот живот во иднина

Преживеаниот рак е огромно достигнување и олеснување. Отвара можности за во иднина, ја менува вашата перспектива за животот и може да биде мотивирачка. Сепак, многу луѓе се наоѓаат дезориентирани и збунети по успешното лекување на рак. Всушност, научниците од Универзитетот во Нов Јужен Велс откриле дека младите кои преживеале рак се изложени на поголем ризик од нарушувања во менталното здравје.

Google Translate сега ја знае разликата помеѓу Американски и Британски англиски, и други дијалекти

Апликацијата за iPhone на Google Translate сега вклучува неколку регионални опции за внесување и излез на говорот. Ова значи дека некој што ја користи апликацијата за да зборува англиски, на пример, не е заглавен слушајќи некој на стандарден американски англиски јазик.

Грижете се за здравјето на Вашиот телефон

Сите ние постојано ги користиме, комуницираме преку нив,  тие се нашата главна дневна и ноќна преокупација, тие се нашиот извор на информации, и сме пробале многу често но не можеме без нив – тоа се нашите паметни телефони.

Skype конечно ќе ја добие опцијата за снимање на разговорите

Новата функција на Skype ќе биде достапна кон крајот на овој месец.