Волонтерите од Инфо СЕГА - Прилеп повторно одржаа работилници на тема: „Значење на претприемништвото“

На ден 30.10.2017 година, во просториите на СОУ „Орде Чопела“ во Прилеп се одржаа работилници на тема: „Значење на претприемништвото“.

ИНФО СЕГА го одбележа 21 февруари - „Меѓународниот ден на мајчиниот јазик“

 

По петти пат Младинскиот Информативен и Советодавен центар ИНФО СЕГА во соработка со СОУ Ѓорче Петров го одбележува, по повод 21 февруари, Меѓународниот ден на мајчиниот јазик.  

Темата за 2017 година беше „Одржливо идно повеќејазично образование“

Реализирана средба на ИНФО СЕГА, Коалиција СЕГА и организации од Долна Нормандија - Франција

На 11 мај 2016 година, во Младинскиот Информативен и Советодавен Центар ИНФО СЕГА и во канцелариите на Коалиција СЕГА се одржа средба помеѓу тимот на СЕГА и ИНФО СЕГА Прилеп и Кавадарци со претставници на организациите Avril и Maison Pour Tous Leo Lagrange од регионот на Долна Нормандија Франција.

ИНФО СЕГА одржа креативна работилница во ОУ Климент Охридски

На 22 април, 2016 година во ОУ Климент Охридски во времетраење од  два училишни часа беше одржана Креативна работилница по повод празникот Велигден.

Со цел реализирање на активностите на проектот „Build you future!Be a volunteer!се реализира оваа активност со цел поттикнување на креативниот дух кај учениците во Прилеп.

Оваа работилница ја одржаа ЕВС волонтерите Јоан, Анда и Албан од Франција и Романија со ученици од 4/3 одделение и во соработка со родителите.