Како дел од активностите на Националната кампања „Право на младинско информирање – Информирај се СЕГА!“ во периодот од 15 до 19  февруари 2016 година, партнер организациите ИМКА и СФЕРА од Битола, Волонтерски центар, АЛДА и Младиинфо од Скопје, ИНФО СЕГА и АЦЕ од Кавадарци, ОЖО од Свети Николе и ИНФО СЕГА и Младински Совет од Прилеп одржаа серија на состаноци со ученици од средните училишта низ Македонија.

 

 

Состаноците со младите се одржуваа со цел да се соберат информации за младинските потреби за информирање во средношколските заедници, односно кои информации им се достапни и до каков тип на информации сакаат да имаат повеќе пристап. На состаноците се разговараше кои од информациите би им биле подостапни, како и за тоа кои извори за информирање ги користеле до сега, каква поддршка добиваат за информирање од страна на училишните служби, локалните власти или други организации.

 

 

 

Воедно, младите имаа можност и подетално да се запознаат со работата на невладините организации и младинските информативни центри, кои можности ги нудат тие за младите и кој е нивниот бенефит од активностите што се спроведуваат.                       

 

Овие настани ги оценуваме како позитивни и ефективни, и сметаме дека основната идеја да се покрене свеста за потребата од објективно младинско информирање, успешно почнуваме да ја реализираме.

 

Кампањата „Право на младинско информирање – Информирај се СЕГА!“ ја спроведуваат Младинските Информативни и Советодавни центри ИНФО СЕГА од Прилеп и Кавадарци, а во соработка со Агенција за млади и спорт, Коалиција СЕГА и други невладини организации.

 

Кампањата „Право на младинско информирање – Информирај се СЕГА!“ се реализира со поддршка на Програмата за децентрализирана соработка помеѓу Република Македонија и Регионот од Долна Нормандија од Франција.

670 comments

 • Cheap Wholesale Jerseys Cheap Wholesale Jerseys 15 Dec 2017

  No matter the waterproof coat device that you've whether ipad tablet, iPhone, ipod itouch and others the best tools you need to effectively jailbreak it is simply redsnow. Yourself can interact in just this exercising at the Trinity Tender Company Workplaces with a stay trainer. Forex indicators resolve to test to pin place cost info, and it truly is a priceless tool right into a wealth exchange dealer. Broadly speaking, they management uncooked details in quite a few techniques to test to make trading eventualities. The data that is certainly gonna be relayed for you with the forex indicators should always enhance this is why you're able to verify regardless if you can perhaps be investing your dollars and gain profit or 1 other way round.
  Cheap Wholesale Jerseys http://www.cheapjerseysnflwholesale.us.com/

  Reply
 • fifa 18 coins fifa 18 coins 15 Dec 2017

  hello i love your words!

  Reply
 • Wholesale NFL Jerseys Free Shipping Wholesale NFL Jerseys Free Shipping 15 Dec 2017

  If you are looking for any customized roller shutter type than we can also made that possible. It wasn't specifically a negative income get in touch with, it was a humiliating, uncomfortable occasion. A security door which can be fitted to main doors or windows so that your houses or commercial places would be protected from any unwanted things and all kinds of weather can called as roller shutter doors. The fact of the matter is the greater part of companies giving web site improvement bakes an extremely inadequate showing and extremely can get your website punished simply by Google. Click here to know more about Redsnow.
  Wholesale NFL Jerseys Free Shipping http://www.wholesalenfljerseyscheap.cc/

  Reply

Leave a comment