На 24.06.2018, недела Волонтерски центар Скопје го одржа првиот Инфо ден во рамките на кампањата „365 работнички права за млади“.

 

365 Работнички права за млади" е Национална кампања која има за цел преку инфо деновите да ги информира младите за нивните права на работното место и што треба да преземат доколку е прекршено некое од нивните права. 
Кампањата ја спроведува Коалиција на младински организации СЕГА, во соработка со Конфедерација на Слободни Синдикати, Факлутети Мк, Агенција за Млади и Спорт, Државен инспекторат на труд на Македонија и локалните партнери
.

Leave a comment