На 21.12.2016 година со почеток од 12.00 часот во Големиот Амфитеатар на ФИНКИ се одржа претставување на Натпреварот за изработка на мобилна апликација за сите пријавени тимови. На настанот присутни беа Деканот на ФИНКИ проф. Д-р Иван Чорбев, Продеканот проф. д-р Ивица Димитровски, проф.д-р Игор Мисковски, Гордана Цекова раководител на одделение за млади во Агенција за млади и спорт и Мариче Тренеска преставник на Коалиција СЕГА.

На преставувањето присутни беа и пријавените тимови од студенти за учество на натпреварот кои се информираа подетално за барањата, критериумите и условите за учество, како и за основните функционалности на постоечкиот сајт www.mladi.ams.mk
Исто така се поканија останатите студенти да се пријават и да учествуваат на натпреварот.


Презентацијата на сите пријавени апликации за натреварот и прогласувањето на најдобрата ќе се одржи во Амфитеатарот на ФИНКИ во текот на месец февруари 2017 година, со дополнително известување за точниот термин.

Сите прашања поврзани со натпреварот може да ги поставите на следнава e-mail адреса: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  или This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  .

 

Овој настан е дел од Кампањата „Информирај се СЕГА!“ која ја спроведуваат Коалиција СЕГА со Младинските Информативни и Советодавни центри ИНФО СЕГА од Прилеп и Кавадарци во соработка со Агенција за млади и спорт и има за цел да им овозможи на младите луѓе безбедно да дојдат до квалитетни интернет информации кои им се потребни, и да бидат целосно описменети како дигитални учесници во денешното информатичко општество.

 

 

4162 comments

 • AaronIdion AaronIdion 15 Dec 2017

  wh0cd544663 salbutamol ventolin accutane online pharmacy aldactone 25mg valtrex pill

  Reply
 • Carolynpexia Carolynpexia 15 Dec 2017

  www viagrastore

  viagra online

  viagrah supplies

  how does viagra work

  low price viagra

  Reply
 • Michaelnam Michaelnam 15 Dec 2017

  wh0cd2962643 valtrex without a prescription skelaxin 800 mg price ventolin hfa 108 cheap tadalafil VIAGRA 50 cheap tretinoin cream .025 mobic 15 mg tablets buy cialis online with mastercard buy clozaril Pyridium Paroxetine tricor cost

  Reply

Leave a comment