Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76049
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76050

Активности (8)

Успешно реализирана работилница во рамките на кампањата „365 работнички права за млaди”

На ден 26.10.2018 (петок) во СОУ „Ѓорче Петров во Прилеп, Младинскиот информативен и советодавен центар ИНФО СЕГА од Прилеп, одржа работилница во рамки на кампањата „365 работнички права за млади.

Телевизиско гостување на ВЦС со цел промовирање на кампањата „365 работнички права за млади“

Во рамки на капањата „365 работнички права за млади“ партнерот на нашата кампања, Волонтерски Центар од Скопје настапи јавно, и ја промовираше истата на телевизиската емисија „Утринска на Телма“.

Одржана првата работилница во рамките на кампањата „365 работнички права за млади“

На ден 14.05.2018 во кариерниот центар на СОУ „Ристе Ристески-Ричко” Младинскиот Информативен и Советодавен Центар ИНФО СЕГА од Прилеп, заедно со своите локални волонтери ја одржаа првата работилница во рамки на кампањата „365 работнички права за млади”.

Успешно реализиран Инфо ден во рамки на кампањата „365 Работнички Права за Млади“

Младинскиот Информативен и Советодавен Центар од Прилеп, заедно со Младински Совет од Прилеп, по повод 1-ви мај-Денот на трудот, а во рамки на кампањата „365 Работнички Права за Млади“ успешно организираа Инфо ден кадешто ја презентира кампањата и нејзините реализирани и планирани активности.

КСС одржа работилница во склоп на кампањата „365 Работнички Права за Млади“

На 21-ви и 23-ти март 2018 Конфедерацијата на Слободни Синдикати во Скопје и Прилеп реализираше две работилници во склоп на Кампањата „365 Работнички Права за Млади“.

Неопходно е системско решение за практична примена на законската регулатива и почитување на работничките права

Вчера, во ЕУ Инфо Центарот, во рамките на Националната Кампања „365 работнички права за младите“ се организираше панел дискусија на тема „Колку се почитуваат работничките права на младите?”

Започна обуката на тема „Права на младите на работното место – пристојна работа за младите луѓе“

На 31 јануари во Струмица започна обука на тема „Права на младите на работното место – пристојна работа за младите луѓе“ која ќе трае до 02 февруари и е организирана од Меѓународната организација на трудот (ILO) и Коалиција на младински организации СЕГА.

Oбука на тема „Права на младите на работното место – пристојна работа за младите луѓе”

Од 01 јануари 2018 година, Младинските Информативни и Советодавни Центри ИНФО СЕГА од Прилеп и Кавадарци во соработка со Факултети.мк и Конфедерација на Слободни Синдикати на Македонија официјално ја започнаа Националната кампања „365 работнички права за младите“.