Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 79833
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76049
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76050

ИНФО СЕГА (320)

Проект „Права на работа, работата за правата”

.Коалиција на младински организации СЕГА е еден од 10-те партнер организации  кои учествуваат во реализација на проектот Права на работа, работата за правата”.

Креативна работилница: „Доверба, мир и толеранција во светот“ како дел од проектот „ИМПАКТ – Вклучувањето е важно!“

На 31 октомври, во просториите на Коалиција СЕГА се одржа креативна работилница на тема „Доверба, мир и толеранција во светот“ како дел од проектот „ИМПАКТ – Вклучувањето е важно!“

Коалиција СЕГА го започнува проектот „Младите и Европските вредности“

Коалиција на младински организации го започнува проектот „Младите и Европските вредности“ кој е финансиски поддржан од Владата на Република Северна Македонија - Генералeн секретаријат.

Втората Волонтерска акција е одржана во Прилеп #ВолонтирајИнспирирај!

На 26.09.2019 во во дворот Основоно Училиште „Гоце Делчев “ во Прилеп се одржа волонтерската акција на Младински Совет Прилеп. Акцијата се одржа во рамките на кампањата Волонтирај!Инспирирај! која ја спроведува Коалиција СЕГА на национално ниво заедно со нејзините пет локални партнери.

Првата волонтерска акција во рамките на камањата #ВолонтирајИнспирирај! се одржа во Скопје

На 20 септември, во дворот на Специјалното основно училиште „Д-р Златан Сремец“ во Скопје се одржа волонтерска акција од страна на Волонтерскиот центар Скопје.

Конференција „КАКО ДА СЕ ПОДОБРАТ МЕРКИТЕ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ И ПРЕВЕНЦИЈА ОД НАСИЛСТВО ВО УЧИЛИШТАТА“

На 19 септември 2019, се одржа Конференција „КАКО ДА СЕ ПОДОБРАТ МЕРКИТЕ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ И ПРЕВЕНЦИЈА ОД НАСИЛСТВО ВО УЧИЛИШТАТА“во организација на Коалиција СЕГА во хотел Континентал Скопје.

Одбележан Меѓународниот ден на мирот

На 20 септември 2019 година во ООУ „Гоце Делчев“ се одржа работилница заедно со волонтерката Ема Алкок од Мировен Корпус - Америка.

Меѓународен ден на демократијата

На 13 септември во СОУ „Ѓорче Петров“ - Прилеп се одржа работилница по повод 15 септември - Меѓународен ден на демократијата.