Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76050

На 11 мај 2016 година, во Младинскиот Информативен и Советодавен Центар ИНФО СЕГА и во канцелариите на Коалиција СЕГА се одржа средба помеѓу тимот на СЕГА и ИНФО СЕГА Прилеп и Кавадарци со претставници на организациите Avril и Maison Pour Tous Leo Lagrange од регионот на Долна Нормандија Франција.

 

На средбата се дискутираше за полето на работа на СЕГА во областа на младинско учество и младинско информирање, како и презентација на реализираните проекти и проектите кои се во тек. Воедно се разменија искуства помеѓу трите организации во полето на младинската работа и се разговараше за идни заеднички активности и проекти во насока на зајакнување на соработката.

Во рамките на воспоставената соработка од утре до недела ќе се реализира обука за обучувачи „Првиот чекор да станам младински работник“ во Струга, на која ќе се обучат 14 младински работници од Македонија и ќе се оспособат за мултиплицирање на модулот на други младински работници.

Коалиција СЕГА има долгогодишна соработка со организации од регионот Долна Нормандија – Франција и реализација на неколку досегашни успешни проекти.

 

Активностите се реализираат во рамките на Проектот за децентрализирана соработка помеѓу Регионот на Долна Нормандија – Франција и Република Македонија.

1407 comments

Leave a comment