Младите франкофони од гимназијата „Мирче Ацев“ Ве покануваат на музичкиот спектакл  „ La Mome Piaf“, кој ќе се одржи на 22.03.2016 г. ( денес) , во 19:00 часот, во театарот  „ Војдан Чернодрински“ – Прилеп.

 

Овој музички настан ќе се базира на биографијата и музичкото творештво на Edith Piaf. Учениците од гимназијата „Мирче Ацев“ - Прилеп, заедно со нивната професорка по француски јазик, како и францускиот музичар и волонтер Yoan Schumacher, ќе Ви прикажат нешто повеќе за животот на една од најголемите пејачки во Франција.

Песните и текстот целосно ќе бидат преведени на Македонски јазик.

Влезот е бесплатен.

 

Ве очекуваме!

Leave a comment