На 26.09.2019 во во дворот Основоно Училиште „Гоце Делчев “ во Прилеп се одржа волонтерската акција на Младински Совет Прилеп. Акцијата се одржа во рамките на кампањата Волонтирај!Инспирирај! која ја спроведува Коалиција СЕГА на национално ниво заедно со нејзините пет локални партнери.

 

Акцијата беше спроведена од страна на локалните волонтери на Младински Совет Прилеп заедно со учениците и нивните наставници креираа дел од градината која потоа ќе ја користи градинарската секција на училиштето. На акцијата и претходеа и панел дискуција во Општина Прилеп, инфоден и едукативна работилница со ЕВС/ЕСК волонтери и волонтери од Peace Corps North Macedonia.

Волонтерите кои беа дел од акцијата направија и видео кое можете да го погледнете на следниот линк.

Кампањата има за ЦЕЛ да ја подобри опкружувачката околина за волонтирање во нашата земја.

Преку кампањата и предвидените активности ќе се влијае на подигнување на свеста кај младите за волонтирање преку нивно вклучување во конкретни волонтерски локални акции.

 

Останете во тек следуваат останатите 3 акции во различни градови во нашата држава!

 

Leave a comment