Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 79833

На 21.3.2019 година, во просториите на Младински информативен и советодавен центар ИНФО СЕГА Прилеп се одржаа две сесии за подготовка за претстојниот Македонски модел на Обединети нации 2019.

 

Клубот на ИНФО СЕГА Прилеп, претставен од Клуб координаторот и делегатите ќе бидат дел од 6 различни институции/комитети на ООН, а ќе застапуваат ставови на различни земји од светот.Во овие комитети ќе се дебатира на различни теми следејќи ги трендовите и актуелните проблеми низ светот.

Во текот на вчерашните сесии учевме за правилата на ММОН 2019 и правилата за водење на дебатите, како и поединечните улоги на делегатите во комитетите. Исто така, делегатите добија теми за кои треба да подготват Position papers и ќе можат да дискутираат за нив на следната сесија.

Оваа година, Клубот на ИНФО СЕГА Прилеп е составен од Клуб координатор, Клуб лидер и 8 делегати.

Официјалната конференција на ММОН 2019 ќе се одржи на 13 април на Европскиотуниверзитет во Скопје.

Leave a comment