Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76050

На 20.11.2017 година, во ООУ „Пецо Даскалот” – Долнени, тимот на ИНФО СЕГА одржа работилница на тема „Заштита на личните податоци на социјалните мрежи“.

 

На работилницата присуствуваа 21 ученик со кои на интерактивен начин разговаравме на темата со цел правилно користење на социјалните мрежи, заштита на нивните приватни податоци, групирање на пријателите на facebook, ограничување на постовите и др.

Оваа работилница има за цел да ја покрене свеста кај младите за правилно користење на социјалните мрежи и да бидат свесни како можат за се злоупотребат нивните податоци. ИНФО СЕГА ќе продолжи со спроведување на работилници на различни теми во училиштето.

 

 

Leave a comment