На оваа работилница учесниците преку практични примери се запознаа подлабински со иновациите и креативноста и нивната важнот.

Оваа сесија од работилница ја водеше Крис Куелар од Америка кој долги години се занимава со оваа проблематика, а во моментов живее и работи во Битола како Peace Corpus волонтер во форум 16 заедно со Андреа Дау од Италија кој зборуваше за креативност. Исто така учесниците се запознаа со нов метод за креативно решеавање на проблеми од Едвард Де Боно, а овој дел од работилницата го водеше Елена Милеска, дипломиран психолог.

Leave a comment