Денес 21 јуни 2017 година во Младински Информативен и Советодавен Центар ИНФО СЕГА се одржа третата по ред од серијата работилници на летната креативна школа за деца.

Работилниците ги водат волонтерите на ИНФО СЕГА од Италија, заедно со Peace Corp волонтер од Америка. На денешната работилница присуствуваа 34 деца од сите основни училишта во Прилеп. Децата на почеток на работилницата преку игра и забава се запознаваат меѓу себе и се релаксираат, а потоа имаше проекција на анимирам филм - The baby boss.

Следната работилница е во петок, 23 јуни, кога децата ќе изработуваат арт колажи.

Повеќе слики од работилницата може да погледнете на следниот линк.

Leave a comment