Денес 16.06.2017 во просториите на Младински Информативен и Советодавен центар ИНФО СЕГА се одржа втората од серијата работилници на летната креативна школа за деца.

 

Работилниците ги водат Италијанските и Француските волонтери од ИНФО СЕГА, заедно со Peace Corp волонтер од Америка. На работилницата присуствуваа околу 20 деца од сите основни училишта во Прилеп. Најпрво децата преку игра и забава се запознаа меѓу себе, а потоа се запознаава одблиску со Италија, Франција и Америка преку презентации од страна на нашите волонтери.

Следната работилница е во среда 21.06 каде волонтерите заедно со децата ќе гледаат интересен анимиран филм.

Повеќе слики од работилницата може да погледнете на следниов линк.

Leave a comment