Error
 • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76050

На 05.06.2017 година во СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ и во СОУ „Ѓорче Петров“ во Прилеп се реализирааа работилници за електронско младинско учество овозможено од “OPIN” алатката, која претставува европска платформа преку која младите ќе имаат можност електронски да ги испратат своите барања, идеи или предлози, да извршат избор преку електронско гласање во зависност од намената или пак да направат „бура на идеи“ за да ги видат потребите од своите соученици.

 

На овие активности присуствуваа 70 учесници и тоа  е една од предвидените активности на проектот “Youth in e-participation” кој го спроведува Коалиција на младински организации СЕГА во сите средни училишта од Прилеп. Целта на проектот е да го зголеми младинското електронско учество во процесот на донесување на одлуки, кај младите од 15 до 29 години,во Општина Прилеп.

 

На работилниците, учесниците имаа можност да научат што претставува младинско учество и електронско младинско учество, што претставува OPIN платформата и како може да се користи, кои се придобивките од младинското учество и користењето на оваа алатака, и имаа можност да работат во групи со цел да ги искажат заеднички своите идеи и барања.

     

662 comments

 • ud9r7a7 ud9r7a7 15 Dec 2017

  free cialis coupon
  cialis over the counter at walmart
  generic cialis usa generic cialis reviews
  cialis over the counter at walmart

  Reply
 • Edwinindug Edwinindug 15 Dec 2017

  unterschied viagra und viagra generika
  viagra without prescription
  lowest price for viagra
  viagra without a doctor prescription
  cut 100 mg viagra half
  viagra without prescription
  viagra online quality
  viagra ohne rezept aus deutschland
  cheap viagra 100mg canada

  Reply
 • wid5c5 wid5c5 15 Dec 2017

  canadian cialis cialis and pharmacy
  meds canada http://www.walmart.com
  generic viagra canada price

  Reply

Leave a comment