Во  Гимназија „Мирче Ацев“ денес беше одржана работилница за „Социјално претприемништво“ организирана од ЕВС волонтерите во ИНФО СЕГА од Италија.

 

На работилницита учениците се запознаа одблиску со концептот на социјално претприемништво, подлабински ги разработи ја бизнис идеите на неколку социјални претпиемачи а потоа и самите работеа на концепт на социјално претприемништво кој би бил апликативен во нашиот град.

Исто така оваа работилница беше  и можност на учениците да им се промовира летната школа за „Млади претприемачи“ која би започнала по завршувањето на учебната година. 

 

10 comments

Leave a comment