Во СОУ „Орде Чопела денес беше одржана работилница за „Социјално претприемништво“ организирана од ЕВС волонтерите во ИНФО СЕГА од Италија во соработка со професорката по бизнис Мирјана Стојческа Горѓиоска.

 

На работилницита учениците се запознаа одблиску со концептот на социјално претприемништво, подлабински ги разработија   бизнис идеите на неколку социјални претпиемачи а потоа и самите работеа на концепт на социјално претприемништво кој би бил апликативен во нашиот град.

 

Исто така оваа работилница беше  и можност на учениците да им се промовира летниот камп за „Млади претприемачи“ кој би започнал по завршувањето на учебната година. 

        

Leave a comment