На 9ти мај, Младинскиот Информативен Центар „ИНФО СЕГА“ беше дел од настанот по повод „Денот на Европа“.

 

Со богата културно уметничка програма во Кавадарци беше одбележан овој ден.

На свеченоста која се одржа во салата на домот на културата присуствуваа градоначалникот на Кавадарци Александар Панов и амбасадорот на Кралството Холандија во Република Македонија Неговата екселенција Воутер Пломп.

„Македонија е колевка на културата, колевка на православието и морам да кажам дека и Европа може многу да научи од Македонија“ - нагласи градоначалникот Панов. 

 

Одбележувањето продолжи со културно уметничка програма во која настапија интерпретаторката Александра Михова, балетското студи „Венус“ и студиото за латино танци „Старс“ од Кавадарци. Свои настапи со музички точки имаа и учениците од основните училишта „Тошо Велков-Пепето“и „Тоде Хаџи-Тефов“. На крајот од програмата на сцената беа учениците од гимназијата „Добри Даскалов“кои се претставија со гимнастички игри.

 

Повеќе фотографии од настанот можете да погледнете на фејсбук страната на следниот линк.

Leave a comment