Спортски настан – Симулација на светско фудбалско првенство со средношколци  во соработка со професори и ученици од 5 средни општински училишта од Прилеп и ЕВС волонтерите во ИНФО СЕГА, ќе се одржи на ден 06 мај (сабота), со почеток во 10 часот, во паркот Могила (мал фудбалски терен).

 

Со цел реализирање на проетот за промовирање на француската култура и францускиот јазик "Franco Macedonian cultural Team" спроведен од страна на Коалиција на младински организасии СЕГА, Младински Информативен Советодавен Центар ИНФО СЕГА- Прилеп и ЕВС волонтерите од Франција од оваа организација, финансиски поддржан од Еразмус + програмата, предвидено е да се направи Спортски настан, турнир за мал фудбал, со цел развивање на спортско-рекреативниот дух кај младите во Прилеп.

Ве очекуваме !

Leave a comment