На креативната работилницата за Музика и Караоке учествуваа 17 деца од сите основни училишта во Прилеп. 
Децата најпрво се запознаваа потоа играа забавни игри надвор, се запознаа со неколку музички инструменти (гитара, усна хармоника и укулеле) потоа пееја песни и се забавуваа со пријатна музика.


Работилницата ја одржаа Јоан од Франција, Џонас од Португалија (ЕВС во ИНФО ФРОНТ) Анда од Романија и Миранда од Америка со помош на локални волонтери од ИНФО СЕГА.

Leave a comment