На креативната работилницата за плетење накит и белезици учествуваа 25 деца од сите основни училишта во Прилеп. 
Децата најпрво се запознаваа потоа играа забавни игри надвор и имаа можност да ја истакнат својата креативност и да прават белезици од гумени ластичиња во различни бои. 


Работилницата ја одржаа Анда од Романија, Елена од Италија и Миранда од Америка со помош на локални волонтери од ИНФО СЕГА.
Го покануваме и вашето дете да се приклучи во наредната летна креативна работилница која ќе биде за „Музика и караоке“ наредниот вторник на 26.07.2016 година во ИНФО СЕГА.

Leave a comment