Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 79833
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76049
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76050

ИНФО СЕГА (317)

Втората Волонтерска акција е одржана во Прилеп #ВолонтирајИнспирирај!

На 26.09.2019 во во дворот Основоно Училиште „Гоце Делчев “ во Прилеп се одржа волонтерската акција на Младински Совет Прилеп. Акцијата се одржа во рамките на кампањата Волонтирај!Инспирирај! која ја спроведува Коалиција СЕГА на национално ниво заедно со нејзините пет локални партнери.

Првата волонтерска акција во рамките на камањата #ВолонтирајИнспирирај! се одржа во Скопје

На 20 септември, во дворот на Специјалното основно училиште „Д-р Златан Сремец“ во Скопје се одржа волонтерска акција од страна на Волонтерскиот центар Скопје.

Конференција „КАКО ДА СЕ ПОДОБРАТ МЕРКИТЕ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ И ПРЕВЕНЦИЈА ОД НАСИЛСТВО ВО УЧИЛИШТАТА“

На 19 септември 2019, се одржа Конференција „КАКО ДА СЕ ПОДОБРАТ МЕРКИТЕ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ И ПРЕВЕНЦИЈА ОД НАСИЛСТВО ВО УЧИЛИШТАТА“во организација на Коалиција СЕГА во хотел Континентал Скопје.

Одбележан Меѓународниот ден на мирот

На 20 септември 2019 година во ООУ „Гоце Делчев“ се одржа работилница заедно со волонтерката Ема Алкок од Мировен Корпус - Америка.

Меѓународен ден на демократијата

На 13 септември во СОУ „Ѓорче Петров“ - Прилеп се одржа работилница по повод 15 септември - Меѓународен ден на демократијата.

Светски хуманитарен ден

Младинскиот информативен и советодавен центар ИНФО СЕГА заедно со Младински Совет Прилеп и своите локални волонтери, денес одржаа Хуманитарната акција по повод Светскиот хуманитарен ден.

Одбележан Меѓународниот ден на младите

На 12 август 2019 година во просториите на Младинскиот информативен и советодавен центар ИНФО СЕГА Прилеп се одржа работилница со која се одбележа Мегународниот ден на младите.

Меѓународен ден на младите 2019

Меѓународниот ден на младите е ден кога треба да се привлече вниманието кон културните и правните проблеми на младите.