Се одржа спортски настан „Симулација на светско првенство во фудбал“ во Прилеп

Успешно реализиран фудбалскиот настан "Симулација на светско фудбалско првенство" во Прилеп, со средношколци  во соработка со професори од 5 средни општински училишта од Прилеп и ЕВС волонтерите во ИНФО СЕГА, Настанот се одржа на ден 06 мај (сабота), во паркот Могила (мал фудбалски терен).

Викенд на комедии во народниот театар „Војдан Чернодрински“- Прилеп

 

ТЕАТАР ,,ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ,, Прилеп

Ви ги претставува следните претстави:

Oтворен инфо кариерен центар во Прилеп

 

Во Прилеп, на ден 09.02.2017 година, беа отворени и промовирани просториите на Младинскиот Инфо Кариерен Центар„Отворена врата за млади од млади“, воедно беше промовиран Проектот Подобрување на социјалната инклузија преку јакнење на вработливоста „Отворена врата - за младите од младите“.

Nеw Italian volunteers in Prilep

After two months of staying in Macedonia we are ready to write our first impressions of this interesting land. To introduce ourselves: we are Davide, Mattia and Laura, three Italian volunteers coming in Macedonia for doing the EVS project in Prilep. We will be volunteering at INFOSEGA for one year and working on a project about developing entrepreneurship skills of young people in high schools.