Интервју со Професорот Милан Јаковски кој одлично ги споил географијата и параглајдингот, за формите на релјефот да ги гледа од една поинаква перспектива

 

Параглајдерство е пред се рекреативен спорт, одлична авантура за вљубениците во адреналинот и оние кои сакаат да уживаат во природата од една малку поинаква перспектива. Почетоците на овој спорт во Македонија датираат од 1991 година во Прилепскиот регион кој се смета за еден од најдобрите места за летање во цела држава.

Милан Јаковоски е млад професор по Географија кој љубовта кон природниот релјеф ја надополнил со параглајдингот. За учениците важи за принципиелен и комплетен професор, за нас вистинска инспирација, особено поради тоа што се занимава со еден од најекстремните спортови.