Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 79833

На 14 април 2019 година во спортската сала на СОУ „Ристе Ристески – Ричко“ – Прилеп, во организација на Џудо Федерацијата на Македонија и техничка организација на прилепските џудо клубови „Сеишин“ и „Санкаку“ се одржа Државно првенство за кадети/ки и ветерани.

На ова Државно првенство учество зедоа околу 100 натпреварувачи од 12 клубови од нашата држава.

Џудо клубот „Сеишин“ на овие Државни првенства како домаќани настапи со најголем број натпреварувачи и тоа 20 во кадетска и 4 во ветеранска конкуренција или вкупно 24 односно 1/4 од вкупниот број учесници на Државните првенства. Клубот „Сеишин“ целосно доминираше при што се освоени вкупно 20 медали (5 златни, 8 сребрени и 7 бронзени) од кои 16 медали се освоени во кадетска конкуренција и 4 медали во ветеранска конкуренција. 

Во прилог е списокот на членови на ЏК „СЕИШИН“ - Прилеп со освоени резултати на Државното првенство за кадети и ветерани.  

 

БР

ИМЕ

ПРЕЗИМЕ

Теж.кат.

Освоено место

Старосна кат.

1

Валентин

Димитриоски

-90

1

Кадети

2

Јован

Најдоски

+90

1

Кадети

3

Антонио

Талески

-73

1

Кадети

4

Стефан

Талески

+90

3

Кадети

5

Дарко

Мирчески

-66

3

Кадети

6

Бојан

Синадиноски

-50

2

Кадети

7

Орде

Трајкоски

-81

2

Кадети

8

Дамјан

Петрески

-73

2

Кадети

9

Сеадин

Рустемоски

-55

2

Кадети

10

Никола

Магдески

-50

3

Кадети

11

Теодора

Димеска

-48

1

Кадетки

12

Марија

Талеска

-48

3

Кадетки

13

Магдалена

Најдоска

-44

2

Кадетки

14

Вероника

Белушанец

-57

3

Кадетки

15

Ивана

Стеваноска

-70

3

Кадетки

16

Леона

Настоска

-63

2

Кадетки

17

Маке

Спиркоски

-81

1

Ветерани

18

Киро

Здравески

-81

2

Ветерани

19

Диме

Џагадуроски

-81

3

Ветерани

20

Дејан

Џокоски

+100

2

Ветерани

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВКУПНО

1 место - 5

2 место - 8 

    3 место - 7 

20  медали

 

Leave a comment