60 години Центар за современа ликовна уметност

 

Во петок, 06 октомври, со почеток од 19:30 часот ќе се одржи изложба во галеријата „Борко Лазески“.

Oтворен инфо кариерен центар во Прилеп

 

Во Прилеп, на ден 09.02.2017 година, беа отворени и промовирани просториите на Младинскиот Инфо Кариерен Центар„Отворена врата за млади од млади“, воедно беше промовиран Проектот Подобрување на социјалната инклузија преку јакнење на вработливоста „Отворена врата - за младите од младите“.

Отворен првиот Младински Информативен центар ИНФО СЕГА во Прилеп

На 31 мај 2010 година свечено беше отворен Младинскиот Информативен и Советодавен Центар ИНФО СЕГА Прилеп. Центарот официјално беше отворен од страна на Извршниот директор на Европската Агенција за Младинско Информирање и Советување (ERYICA), Г-дин Давиде Капеки, Раководителот на сектор за развој за младинска политика на Европскиот Младински Форум, Г-дин Дражен Пулјиќ,  Извршниот директор на Коалиција СЕГА, Г-дин Зоран Илиески, Директорот на Агенција за млади и спорт, Г-дин Диме Спасов како и Градоначалникот на Општина Прилеп  Г-дин Марјан Ристески .