Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76050

Во ликовниот салон на ЦК „Марко Цепенков“ – Прилеп, ќе се одржи концерт на мешаниот хор „Драган Шуплевски“.

 

Диригент: Сашо Татарчевски
Ќе бидат изведени следните дела:
-В.а.Моцарт: Извадоци од Реквием
-(Confutatis, Rex tremendae, Lacrimosa, Dies Irae)
-Антон Брукнер: Christus factus est
-Ола Јаило: Northern lights
-Љубомир Денев: Вик`т
-Стефан Гајдов: Калеш Анѓо
-Тодор Скаловски: Рапсодија 2
-Томислав Зографски: Марика
-Трајко Прокопиев: Кумановка 4

Концертот ќе се одржи на 01-ви јуни 2018 година, петок, со почеток од 20:00 часот.

Leave a comment