Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76050

Гимназија „Мирче Ацев“ и театар „Чин 4 Сцена 5“ ви ја претставуваат театарската претстава на италијански јазик“La linea” - „Линија“.

 

Режија: Маринко Шлакески

Играат:
ТОЈ - Симеон Мерипушкоски
ТАА - Марија Митреска
БАЛЕРИНА - Емилија Јовеска

Вокал: Ангела Зероска
Музика: Маринко Шлакески
Кореографија: Орде Цветаноски
Техничка поддршка: Никола Богданоски

Претставата е со превод на македонски јазик.

Четврток, 12.04.2018 г.
прва изведба: 19:30 ч.
втора изведба: 21:00 ч.

НУЦК „Марко Цепенков“, камерна сцена

Претставата е психолошка драма, која се случува во една постапокалиптична ситуација каде две единки се најдуваат и се обидуваат да се зближат, но проблемот е неможноста да ја преминат линијата која што ги двои, која пак е метафора на некои прашања кои се отвораат.

Leave a comment