Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 78589

Со претставата „La Linea“ по текст и во режија на професорот Маринко Шлакески, гимназијалците во мај ќе учествуваат на театарскиот фестивал во Болоња, Италија.

Премиерата предизвика  возбуда кај публиката.

- Ја добивме поканата, оти ги исполнивме критериумите. Учествуваат тројца актери, а јас сум режисер. Ми помогнаа и колегите. Кореографијата ја изработи професорот по спорт Орде Цветаноски. Професорот Никола Богданоски даде придонес околу техничкиот дел, осветлувањето, а мое дело е музиката и текстот за музиката - вели Шлакески.

Директорот Диме Настески целосно го поддржа проектот

Leave a comment