Во петок  7 април 2017г. во 19.30 часот во ликовниот салон од ЦК„Марко Цепенков“ ќе биде отворена изложбата на дела од Кичевската ликовна колонија.

 

Се изработиле вкупно  65 нови дела во различна техники - акрил на платно, масло на платно, комбинирана техника,  како и 4 склуптури од метал и  1 скулптура од дрво.

 

Дел од создадените дела, меѓу кои и на прилепскиот уметник Тони Чатлески ќе бидат изложени на изложбата

2624 comments

Leave a comment