МУЗИЧКО-СЦЕНСКА ДЕЈНОСТ

 

-Гостување на националниот балет при Македонската опера и балет со современата балетска претстава „14 часа“
-Концерт на камерниот оркестар од Битола со проектот „Рок симфонија“
Концерт на Васко Атанасовски Трио
-Целовечерен концерт на Професионалниот камерен хор „Про арс“ (програма за камерен хор од македонски и странски композитори)
-Целовечерен концерт на Женскиот младински хор при МКЦ – Скопје (обработки на фолклор од македонски композитори)
-Концерт на триото „Ad libitium“ (Ад либитум)
-Концерт на „Trio Dolce“ (Трио Долче)
-Концерт на групата „Чалгија саунд систем“

Здружение „Студио Зодијак“ – Прилеп
Годишен концерт 2017

 

ДРАМСКА ДЕЈНОСТ

-„Клетници“ – автор Виктор Иго, режија Мартин Кочовски
-„Ништо без Трифолио“ – автор Русомир Богдановски, режија Коле Ангеловски
-„Галоп на радоста“ – автор Ивана Нелковска, режија Ивана Ангеловска

ФОЛКЛОРНА И СЦЕНСКО-УМЕТНИЧКА ДЕЈНОСТ

Работа на уметничката група октет „Прилеп“ – Прилеп
Работа на КУД „Моминок“ – Прилеп – возрасни и подмладок

 

ВИЗУЕЛНИ УМЕТНОСТИ, АРХИТЕКТУРА И ДИЗАЈН


1.Ликовна колонија – Дрен
2.Годишна изложба на Друштвото на ликовни уметници од Битола – ДЛУБ (преземање)
3.Објекти – Јулија Манојлоска – изложба
4.„(Ин)директниот допир на скулптурата“, Горан Ѓорев – изложба
5.„Додекоманиа“, Александар Таневски – изложба
6.„Прозорец“, Кристина Битракова- изложба
7.Скулптури од Стојмир Петров – изложба
8.Визуелна уметност од Кристина Зимбакова – изложба
9.Графики од Костадин Танчев-Динка (преземање на изложбата од ЛУ Музеј – Велес)
10.„Импресии“, Валбона Атанаскоска – изложба
11.„Моменти на себство“, Горјан Ѓоргиев (преземање на изложбата од КИЦ)
12.„You“, Мирјана Крстева-Массетти – изложба
13,Самостојна изложба на Анета Ивановска-Симјановска
14.„Парите го вртат светот“, Елена Алчева – изложба
15.Годишна изложба Ликовна колонија Михајлово-Кавадарци (преземање)
16.„Биопрогресија“, Јордан Ефремов – изложба
17.„326 килограми живот“, Перо Кованцалиев – изложба
18.Скулптура во метал од Андреј Миневски- изложба
19.Скулптури од Зоран Јакимовски (преземање на изложбата од НГМ)
20.„Мобилноста како креатор на нови ликови“, Андријана Мациев – изложба
21.„Духот на светлината“, Стефан Хаџи-Николов – изложба
22.Годишна изложба на Ликовна колонија Нижо Поле, Битола
23.Годишна изложба – Струмичка колонија (преземање)
24.„Соништа во длабок печат“, Соња Димовска – изложба
25.„Антропоморфен и зооморфен имагинариум“, Ангел Димовски-Чауш – изложба
26. „Предели 2016“, Ангел Коруновски – изложба
27. Скулптура од Никола Смилков – изложба
28.Годишна изложба „Мал формат“ (преземање од ДЛУМ)
29.Годишна изложба „Меѓународна Кичевска ликовна колонија“ (преземање)
30.Видеосликарски колаж од Магдалена Саздовска – изложба
31.Годишна изложба „Меѓународна ликовна колонија Дрен“
32.„Симболизам“, Џелил Руфати – изложба
33.„Преобликувана стварност“, Ана Филев (преземање на изложбата од ЦК Струмица)
34.„Миметички бранувања“, Мирко Вујисиќ и Лидија Вујисиќ (преземање на изложбата од КИЦ)
35.Годишна изложба – Друштвото на ликовни уметници од Прилеп
36. Скулптури од Зоран Тошевски – изложба

 

 

Leave a comment