Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 79833
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76050
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76049
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 78589

Култура (59)

Поезијата на Далибор Иванович блиску е до вас!

Љубител сте на поезија и се прашувате што да прочитате следно? Одличната поезија на прилепчанецот Далибор Иванович сега може да е и во вашите раце.

Комедии од Чехов

Театарот „Чин 4 Сцена 5“ ја претставува завршната претстава на големата група при училиштето за театар.

Концерт на мешаниот хор „Драган Шуплевски“ - ФМУ Скопје

Во ликовниот салон на ЦК „Марко Цепенков“ – Прилеп, ќе се одржи концерт на мешаниот хор „Драган Шуплевски“.

Чување на традицијата од заборав

„Незаборав„ е тематската изложба од сограѓанинот Емил Димоски, што беше отворена на 19.05.2018 од 20.30 часот во галеријата „Борко Лазески“. Димоски се претстави со слики и минијатурни куќи од старата архитектура, која авторот ја штити од заборав.

„Дали ти си бегалец?!“ – Изложба на Дарко Талески

Македонски лексикон, значење на зборот БЕГАЛЕЦ - Тој што избегал од местото каде што требало да биде, од своето живеалиште или од својата татковина.

Претставата „Обѕрни се во гнев“ се играше на Фестивалот на малите театарски форми во Враца, Бугарија

Театарот „Војдан Чернодрински“ со претствата „Обѕрни се во гнев“ во режија на Kристина Димитрова, на 18 мај 2018 гостуваше на Фестивалот на малите театарски форми во Враца, Бугарија.

Илина Арсова со изложба во Прилеп

Изложбата „Спам“- слики и инсталации на Илина Арсова ќе биде претставена во ликовниот салон на ЦК „Марко Цепенков“.

Театарот „Војдан Чернодрински“ гостуваше на Фестивал во Враца, Бугарија

Театарот „Војдан Чернодрински“ со претствата „Обѕрни се во гнев“ во режија на Kристина Димитрова, на 18 мај 2018 гостуваше на Фестивалот на малите театарски форми  во Враца, Бугарија.