Со концерт на големата македонска музичка ѕвезда, Владо Јаневски ќе биде заокружено годинешното чествување на заштитникот на лозарите и овоштарите, Свети Трифун, кое годинава ќе донесе неколку интересни настани.

 

 


Чествувањето ќе започне во 11 часот и 40 минути со културно уметничка програма на градскиот плоштад, како увертира во традиционалното закројување на виновата лоза кое е предвидено за во 12 часот. Од 12 часот и 30 минути до 15 часот свој настап ќе имаат балетското студио „Венус“, фолклорниот ансамбл „Тиквеш“ и група „Акустико“.

 

Вечерната програма започнува во 20 часот со настапот на бендот Trilogy, во 20 часот и 45 минути на сцената ќе се појават Лексикон, додека пак почетокот на концертот на Владо Јаневски е закажан за во 21 часот и 30 минути. Вечерта ќе ја затвори DJ Lucky.

 

 

Leave a comment