Во организација на здружението „Винотек“ од Кавадарци, во сабота, 11 октомври, ќе се оддржи првото издание на манифестацијата „Гроздобер“.

 

 

Според организаторот, на годинашното издание пред присутните ќе се претсатават винарии и индивидуални производители на вино и производи од грозје. Настанот вклучува и дегустација и оценување како и наградување на најдобрите изложени производи.

 

Почетокот на манифестацијата која ќе се оддржи во ресторанот при спортската сала „Јасмин“ е закажан за во 14:00 часот, а истата со своето присуство и музика ќе ја збогатат и неколку музички групи од тиквешијата.

Leave a comment