Универзитетот „Гоце Делчев” од Штип опреми со компјутерска опрема една од осумте доградени училници во гимназијата „Добри Даскалов” од Кавадарци. Професор доктор Кирил Барбареев во изјава за медиумите информираше дека настојуваат на што е можно поинтензивна соработка со средните училишта во државата.

 

„Универзитетот споделува дел од својата информатичка технологија, со цел подобрување на воспитно образовниот процес. Соработката подразбира и многу позачестени средби од страна на професорите од факултетите при универзитетот со средношколците од оваа гимназија. Целта е и создавање на проектни активности, со кои учениците уште во текот на своето средно образование ќе се определуваат за својата идна професија“ - нагласи тој.

Донирана е современа интерактивна и мултифункционална табла. Неа ќе можат да ја користат и ученици и наставници. Директорката на гимназијата Невенка Поп Ангелова рече дека ова е резултат на континуирано добрата соработка со овој универзитет, која е започната во 2010 година. Изразувајќи благодарност, таа рече дека сево ова значи подобрување и осовременување на наставата во училиштето.

 

 

2637 comments

 • vtaletohss vtaletohss 15 Dec 2017

  ylceakoj http://sraschke.com buy viagra pfizer online buy viagra fast delivery mssm http://statcloudconsulting.com/ - buy 100mg viagra

  Reply
 • mtaletyrkn mtaletyrkn 15 Dec 2017

  tnxqpcjb http://motechautomotive.com buy cialis paypal buying viagra online uk wtfj buy viagra london

  Reply
 • EdwinVex EdwinVex 15 Dec 2017

  buying viagra online overnight delivery
  viagra without a doctor prescription
  prijs van viagra pillen
  viagra without prescription
  onde comprar viagra generico
  viagra ohne rezept aus deutschland
  buy viagra columbus ohio
  viagra without prescription
  where can you buy viagra from

  Reply

Leave a comment