Универзитетот „Гоце Делчев” од Штип опреми со компјутерска опрема една од осумте доградени училници во гимназијата „Добри Даскалов” од Кавадарци. Професор доктор Кирил Барбареев во изјава за медиумите информираше дека настојуваат на што е можно поинтензивна соработка со средните училишта во државата.

 

„Универзитетот споделува дел од својата информатичка технологија, со цел подобрување на воспитно образовниот процес. Соработката подразбира и многу позачестени средби од страна на професорите од факултетите при универзитетот со средношколците од оваа гимназија. Целта е и создавање на проектни активности, со кои учениците уште во текот на своето средно образование ќе се определуваат за својата идна професија“ - нагласи тој.

Донирана е современа интерактивна и мултифункционална табла. Неа ќе можат да ја користат и ученици и наставници. Директорката на гимназијата Невенка Поп Ангелова рече дека ова е резултат на континуирано добрата соработка со овој универзитет, која е започната во 2010 година. Изразувајќи благодарност, таа рече дека сево ова значи подобрување и осовременување на наставата во училиштето.

 

 

2637 comments

 • coxn1ts coxn1ts 15 Dec 2017

  cialis cheap
  cialis.com
  buy cialis in the usa viagra versus cialis
  generic cialis

  Reply
 • Loan Loan 15 Dec 2017

  cash advance lenders cash advance cash advance cash loans

  Reply
 • Williamwibly Williamwibly 15 Dec 2017

  can u get viagra at cvs
  viagra without prescription
  safest way to buy viagra online
  viagra without prescription
  cheap viagra kamagra from the u.k
  viagra ohne rezept aus deutschland
  getting viagra in vegas
  viagra without a doctor prescription
  buy viagra online usa

  Reply

Leave a comment