Универзитетот „Гоце Делчев” од Штип опреми со компјутерска опрема една од осумте доградени училници во гимназијата „Добри Даскалов” од Кавадарци. Професор доктор Кирил Барбареев во изјава за медиумите информираше дека настојуваат на што е можно поинтензивна соработка со средните училишта во државата.

 

„Универзитетот споделува дел од својата информатичка технологија, со цел подобрување на воспитно образовниот процес. Соработката подразбира и многу позачестени средби од страна на професорите од факултетите при универзитетот со средношколците од оваа гимназија. Целта е и создавање на проектни активности, со кои учениците уште во текот на своето средно образование ќе се определуваат за својата идна професија“ - нагласи тој.

Донирана е современа интерактивна и мултифункционална табла. Неа ќе можат да ја користат и ученици и наставници. Директорката на гимназијата Невенка Поп Ангелова рече дека ова е резултат на континуирано добрата соработка со овој универзитет, која е започната во 2010 година. Изразувајќи благодарност, таа рече дека сево ова значи подобрување и осовременување на наставата во училиштето.

 

 

2637 comments

 • WilliamFlest WilliamFlest 15 Dec 2017

  is there a generic available for viagra
  viagra without a doctor prescription
  cialis pills viagra
  viagra without prescription
  viagra generico fa male
  viagra without a doctor prescription
  viagra kamagra oral jelly 100mg
  viagra without a doctor prescription
  viagra where to buy

  Reply
 • ktaletmhiu ktaletmhiu 15 Dec 2017

  pqfivnkq http://sportscampsdirectory.com buy viagra in usa buy pfizer viagra hbem http://motechautomotive.com/ - buy cialis canadian pharmacy

  Reply
 • oe18rj oe18rj 15 Dec 2017

  cialis from canada pharmacy cialis mexico pharmacy
  canada.viagra cheap canadian drugs
  sildenafil canadian pharmacy

  Reply

Leave a comment