По долги години, Кавадарци конечно доби свое место на саемот на книгата кој годинава од 4 до 10 април се одржа во Скопје, а со самото тоа и можност за промоција на голем број дела во издаваштво на градската библиотека „Феткин“.

На како што го оценија читателите, најинтересниот саем за книга, на штандот на градската библиотека „Фетки“ може да се најдат делата на кавадаречките писатели и поети кои имаат ретка можност да ги презентираат своите дела пред целокупната македонска јавност.


Годинава честта помеѓу првите да ги претстави своите дела ја имаше Душко Стефанов, писател, поет и градски боем. На промоцијата пред македонската публика во халата 2 на Скопскиот саем, оддржана во четвртокот, 6 април, точно на пладне, беа промовирани двете книги на Стефанов „Песочен часовник“ и „И буден сонувам“.


Посветувајќи му го целиот говор на своето родно Кавадарци, Стефанов меѓу другото рече: „Да, доаѓам од Кавадарци, кој според анатомијата на Македонија се наоѓа во центарот, и е срцето на нашата татковина. Замислете, токму таму се најраспеаните грла, песната е говорот на мојот сосед, лозарите и винарите, чорбаџиите и аргатите, казанџиите и бочварите се браќа и сестри. Таму уметникот шепоти по платното, а поетот гласно ги изговара своите стихови“.

По емотивното обраќање кое го започна и заврши со неколку мисли кои редовно се објавуваат на специјализираниот портал за вино и вино култура, www.vinotika.mk, Стефанов се дружеше со присутните на промоцијата на кои им подари примероци со посвета од своите дела.

 

1385 comments

 • KatrinaMup KatrinaMup 15 Dec 2017

  payday advance
  cash advance
  online payday loans
  online loans

  Reply
 • WilliamFlest WilliamFlest 15 Dec 2017

  viagra generico precio en argentina
  viagra without prescription
  compare prices viagra levitra cialis
  viagra without prescription
  where can i get viagra or cialis
  viagra ohne rezept aus deutschland
  viagra price in lahore
  viagra without prescription
  best generic viagra websites

  Reply
 • http://15.sallow.co/8sby.html http://15.sallow.co/8sby.html 15 Dec 2017

  I dreamed that I was walking next to a beautiful, huge chestnut horse. As we were getting closer to the stables I saw a man hitting a horse, also a chestnut, the horse was on it’s hind legs trying to pull free. Then suddenly the horse lay down on it’s side. Blood was flowing from it’s side. I was shocked at what I saw and started running towards the stables, shouting at the man to stop and saw that there were 3 horse’s lying on their sides with blood streaming out the wounds. When I reached the horses I was relieved to see that they were stil alive and that I could still help them. Then I woke up.

  Reply

Leave a comment